Microblading wenkbrauwen

Eén van de grootste trends op het gebied van permanent make-up op dit moment is Microblading. Met behulp van flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje, worden één voor één lijntjes in de vorm van haartjes aangebracht met natuurlijke pigmenten in de huid. Dus zou jij graag vollere wenkbrauwen willen die er natuurlijk uitzien? Dan ben je bij Sense for Beauty aan het juiste adres.

Wat houdt Microblading in?

Middels Microblading kunnen we lege plekken in de wenkbrauwen corrigeren of de wenkbrauwen volledig reconstrueren. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een speciale handtool met ultra fijne naaldjes. Hiermee wordt elk “haartje” één voor één onder het huidoppervlak gepigmenteerd, wat een zeer natuurlijk en realistisch resultaat geeft.

De hairstrokes worden gezet met gecertificeerde, natuurlijke pigmenten en blijven gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten. In tegenstelling tot de reguliere PMU tattoos vervagen de hairstrokes kleurecht. Hierdoor blijven ze langer mooi en zullen ze niet groen uitslaan.

Bij Sense for Beauty werken wij met PhiBrows omdat dit de meest uitgebreide en natuurlijke manier is van microblading. De vorm van de wenkbrauwen wordt bepaald op jouw eigen gezichtsvorm, afstand van de ogen en afmetingen van jouw eigen gezicht.

Veelgestelde vragen over Microblading

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een microblading behandeling, dan volgt er eerst een intake gesprek. In dat gesprek krijg je informatie over de behandeling, de risico’s en de nazorg van microblading. Het vervolgens invullen van een toestemmingsformulier is een vereiste van de GGD. Sense for Beauty beschikt over een GDD vergunning.

  1. De eerste stap van de behandeling bestaat uit het bepalen van de vorm van de wenkbrauwen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw eigen gezichtsvorm, afstand van de ogen en afmetingen van jouw eigen gezicht. Met een kompas en passer wordt de perfecte vorm uitgemeten.
  2. Daarna wordt gebruik gemaakt van een speciale app om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. Met een speciaal potlood wordt de omtrek van de wenkbrauwen getekend. Vervolgens bekijken we samen het model van de wenkbrauwen, bespreken we de vorm en kunnen we de vorm aanpassen tot jij helemaal tevreden bent.
  3. Vervolgens starten we de behandeling met het inzetten van het pigment in de huid. Bij Microblading gebruiken we het pigment van het merk PhiBrows. Eerst pigmenteren we de hairstrokes oppervlakkig onder de huid, controleren we de gezette hairstrokes en vervolgen we de behandeling door de hairstrokes dieper onder het huidoppervlak te zetten.


Na de eerste behandeling krijg je een nazorg instructie mee en volgt er binnen 6 weken een gratis nabehandeling, waarbij stap 3 nog een keer wordt herhaald.
De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur, dit is inclusief intake gesprek en uitleg over de nazorg.
Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van semi-permanente pigmenten welke gemiddeld 1 tot 2 jaar blijven zitten. Daarna kunnen de pigmenten langzaam gaan vervagen. Om die reden raden wij aan om één keer per jaar langs te komen voor een touch-up behandeling.

Hoe lang de hairstrokes blijven zitten is afhankelijk van o.a. je huidtype, huidverzorging en levensstijl. Heb je een zeer vette huid, scrub je veel of stel je je huid vaak en langdurig bloot aan felle zon? Dan bestaat de kans dat de hairstrokes sneller zullen vervagen.
Microblading kan prikkend/schrijnend aanvoelen, maar in veel gevallen doet het geen pijn.
Bij Microblading gebruiken we het pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars rood of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op jouw huid en haartinten.

Direct na de behandeling kan de huid rondom de wenkbrauwen een beetje rood, opgezwollen en gevoelig zijn. In een enkel geval kan het ook een klein beetje bloeden. Dit is normaal en trekt meestal binnen een paar uur weg.


Tijdens de genezing kunnen er korstjes en schilfertjes ontstaan op de huid. Ook dit is normaal en kan absoluut geen kwaad. Indien je de huid met rust laat en er niet aan gaat zitten pulken of krabben.


Na de eerste behandeling krijg je een nazorg instructie mee. Het is van belang deze instructies goed op te volgen voor het beste eindresultaat.

Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken tot de wenkbrauwen volledig zijn geheeld en het echte resultaat zichtbaar is. Let er op dat je in deze periode niet in de volle zon komt met je wenkbrauwen. Ook zwemmen en intens sporten zijn niet goed voor de wenkbrauwen en kan het helingsproces aantasten. Je kunt in deze periode dus niet naar het strand, zwembad of op zonvakantie. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van een afspraak!
Houd er rekening mee dat de kleur van de wenkbrauwen vlak na de behandeling veel donkerder is. Na ongeveer een week zal de kleur lichter worden. Na 30 dagen is de kleur geheel zoals deze zou moeten zijn en kun je het echte resultaat pas zien.

Wanneer je na deze periode toch nog ontevredenheden hebt vragen wij je deze voorafgaand aan je gratis touch-up sessie bij ons aan te geven. We kunnen dan samen kijken in hoeverre we de shape en kleur nog iets kunnen aanpassen, zodat je wel helemaal tevreden bent.

Zoals bij alle cosmetische procedures raden wij onze klanten altijd aan om alle opties te overwegen, zich volledig te laten informeren, de resultaten van diverse specialisten te vergelijken en een salon te kiezen die voor hen vertrouwd en comfortabel aanvoelt.
Microblading is geschikt voor alle vrouwen vanaf 18 jaar die weinig tot geen eigen wenkbrauwen hebben. Voor de eerste behandeling controleren wij altijd de conditie van je wenkbrauwen om er zeker van te zijn dat Microblading geschikt voor jou is. Je krijgt van ons altijd een eerlijk advies. Ook wanneer wij van mening zijn dat je genoeg haartjes hebt en beter voor een andere optie kan kiezen.

Wij voeren geen Microblading behandelingen uit bij personen die:
  • Jonger zijn dan 18 jaar
  • Zwanger zijn of borstvoeding geven
  • Lijden aan diabetes, hemofilie of immuunziekte
  • Last hebben van epileptische aanvallen
  • Chemotherapie of bestraling ondergaan
  • Last hebben van hart- en vaatafwijkingen
  • Last hebben van huidirritatie op en/of rond de wenkbrauwen
Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je bloedverdunners of antibiotica? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Microblading prijzen

De tarieven voor nieuwe permanente make-up is inclusief één nabehandeling. Voor alle behandelingen geldt dat het totaal bedrag bij de eerste afspraak moet worden voldaan.

Plan een intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in de behandeling? Voor het maken van een intakegesprek verwijzen we je graag door naar ons online boekingssysteem. Wil je meer informatie alvorens het inplannen van een intakegesprek? Aarzel dan niet om ons te bellen.