Acne en littekens verminderen

Veel jongeren in de pubertijd hebben er last van, vooral op de neus en het voorhoofd. Maar helaas kan acne ook voorkomen op een latere leeftijd. Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid en kan veel problemen geven en het plezier in het dagelijks leven verstoren. Bij Sense for Beauty bieden wij verschillende oplossingen om je te helpen deze vervelende aandoening tegen te gaan.

Hoe kan je acne tegengaan?

Bij acne is er sprake van een ontsteking rondom de haar / talgklier. Deze ontsteking kan op verschillende manieren worden tegengegaan.

Voorafgaand aan jouw behandeling bepalen we samen op basis van een huidanalyse wat voor jou het meest geschikte behandelplan is. We zullen vervolgens een keuze maken uit één van onze behandelmethodes.

Veelgestelde vragen over acne

Door verandering in de hormonen zie je dat de huidconditie extreem kan veranderen. De huidconditie is uit balans en moet zijn balans weer terug vinden.

Bij acne is er sprake van een ontsteking rondom de haar / talgklier. Drie oorzaken kunnen een belangrijke rol spelen; een verhoogde talgproductie in de talgklier, een verstopte talgklieruitgang en een bacterie: Propionibacterium acnes.

Bij acne ontstaan er puistjes in het gezicht, op de rug, op de borst of op de schouders.

Kenmerkend voor acne zijn de mee-eters (comedonen). Er komt een wit bultje op de talgklier, dit is een ophoping van talg. Later kan dat puntje zwart worden: een mee-eter. Wanneer de talgklier ontstoken raakt, ontstaat er een rood puistje met uiteindelijk vaak een gele puskop. Soms kan acne littekens geven.

Bij een onzuivere huid is het belangrijk om de huid goed te reinigen. Wij adviseren een milde reiniging 2 maal daags te gebruiken. Daarbij is het gebruik van een peeling aan te raden voor het verwijderen van dode huidcellen, wat de verstopping voorkomt en oplost.

Acne is een onschuldige huidaandoening welke meestal voor het vijfentwintigste jaar verdwijnt. In enkele gevallen blijft de huidaandoening bestaan tot op latere leeftijd.

Bij elke vorm van acne kunnen littekens ontstaan. Typische acne-littekens zijn diepe putjes die vooral op de wangen cosmetisch storend kunnen zijn. Ook voor littekens kunnen wij jou een passende oplossing geven.

Acne kan niet altijd worden genezen. Wel kunnen wij ervoor zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

Behandeling prijzen

 • Skeyndor Dermapeel Pro €85,00

  Een diepe reiniging met een combinatie van 5 peeling-technieken in één sessie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een ultrasoon apparaat die er voor zorgt dat de huid diepgaand wordt gereinigd en zich gaat vernieuwen.

 • Skeyndor Dermapeel Pro (3 behandelingen) €245,00

  Voor het optimale resultaat kan de Dermapeel Pro het beste in kuur verband toegepast worden. Een kuur bestaat uit 6 weken, om de week een Dermapeel Pro behandeling.

 • Pascaud AHA/BHA peeling €90,00

  Een intensieve fruitzuurpeeling waarbij gebruik wordt gemaakt van AHA’s om de ‘lijm’ tussen de dode huidcellen op te lossen en om frisse huidcellen tevoorschijn te laten komen, en BHA’s om de talg in de poriën soepel te maken zodat deze samen met het vuil gemakkelijk te verwijderen zijn.

 • Pascaud AHA/BHA peeling (4 behandelingen) €340,00

  Voor het optimale resultaat kan de Pascaud AHA/BHA peeling het beste in kuur verband toegepast worden. Een kuur bestaat uit 4 weken 1x per week een AHA/BHA peeling.

 • Pascaud Passage Massage €115,00

  Een complete gezichtsbehandeling met een zeer intensieve bindweefselmassage gericht op het herstelvermogen van de huid. Een massage die uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en acne te verbeteren en/of te verminderen. Het verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling.

Afspraak maken?

Een afspraak maken bij Sense for Beauty kan zowel online als telefonisch. Voor het maken van een online afspraak verwijzen we je graag door naar ons online boekingssysteem. Wil je meer informatie alvorens het inplannen van een afspraak? Aarzel dan niet om ons te bellen. Op deze manier kunnen wij de juiste tijd en specialist voor jouw behandeling inplannen.