Overmatige, ongewenste haargroei

Overmatige en ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn, vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, de armen en de benen. De oplossing voor dit probleem is Diode laser ontharing. Het werkt snel, maar ook vooral effectief. Met slechts een paar behandelingen ben je haarvrij!

Wat houdt Diode laser ontharing in?

Bij Sense for Beauty wordt er gewerkt met de Epildream diode laser. Dit diode laser systeem is speciaal ontwikkeld voor ontharen en niet voor andere kwalen of aandoeningen. Juist daarom is het gespecialiseerd en goed ontwikkeld om jouw ongewenste haargroei weg te halen.

De laserstralen geven warmte af aan de haarzakjes in de huid. Hierdoor wordt de structuur van het haarzakje bewerkt waardoor het niet meer mogelijk is dat er een nieuwe haar uit groeit. Vanwege de verschillende haargroeifasen zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen. De meeste mensen hebben 8 tot 10 behandelingen nodig om volledig haarvrij te zijn.

Kortom, ben je op zoek naar de perfecte oplossing voor overmatige en ongewenste haargroei? Wens je niet meer te moeten scheren en/of harsen? Wil je af van stoppeltjes, ingegroeide haartjes en scheerirritaties? Dan is diode laser ontharen dé oplossing voor jou!

Veelgestelde vragen

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een Epildream diode laser behandeling, dan volgt er eerst een intake gesprek. In dat gesprek krijg je informatie over de behandeling, de risico’s en de nazorg van diode laser. Na het ondertekenen van een gezondheidsverklaring worden de eerste afspraken ingepland.

 1. Na het intake gesprek wordt gestart met de eerste behandeling. Tijdens deze behandeling worden foto’s gemaakt van de haargroei zodat de vorderingen tijdens de gehele kuur bijgehouden kunnen worden. 
 2. Na het aanbrengen van de gel wordt de diode laser op de huid geplaatst en wordt er in kleine oppervlaktes gewerkt. Dit wordt herhaald totdat de gehele zone gedaan is. 
 3. We sluiten de behandeling af door de behandelde zone te reinigen en in te smeren met een huidverzorgende creme.

Na de eerste behandeling krijg je een nazorg instructie mee en volgt er binnen 4 tot 6 weken een vervolg afspraak, waarbij stap 1 tot en met 3 nog een keer wordt herhaald.

Een volledige diode laser ontharingskuur bestaat gemiddeld uit 8 tot 10 behandelingen, dit kan wisselend zijn per zone. Als resultaat heb je een haarreductie tussen de 85% en 100%. Eventuele restharen zijn dun en vrijwel onzichtbaar en kunnen, een tot twee keer per jaar, door middel van een onderhoudsbehandeling worden behandeld.

Diode laser ontharen is geschikt voor alle haren welke voldoende pigment bevatten. Helaas behalen wij geen goede resultaten met grijze, witte en/of rode haren.

Voorafgaand aan het intakegesprek zullen wij vragen de haren te laten groeien zodat wij goed kunnen beoordelen met wat voor haar we te maken hebben. Echter 24 uur voor de behandeling vragen wij om de te behandelen zone te scheren. 

Een persoonlijk behandelprotocol en onze hoogwaardige kennis van de Epildream Diode Laser garanderen een perfect maar vooral een veilig resultaat. Wij bieden veilige behandelingen op ieder fototype (huidtype), zelfs op de gebruinde huid.

Diode laser ontharen kent een aantal contra-indicaties zoals:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Kwaadaardige moedervlekken
 • Lupus erythematosus dissiminatus (auto-immuunziekte)
 • Vitiligo
 • Psoriasis
 • Tatoeages

Wanneer je medicijnen tegen acne gebruikt of wanneer je een filler/botox behandeling hebt gehad, moeten er minimaal 3 maanden tussen zitten alvorens de Diode laser behandeling uitgevoerd mag worden.

Diode laser ontharing prijzen

De tarieven voor diode laser behandelingen zijn verdeeld in verschillende zones. In het overzicht hieronder kan je zien wat deze zones zijn en welk lichaamsdeel binnen de desbetreffende zone valt. De genoemde prijzen zijn per behandeling.
 • Dames - Mini zone €40,-

  Bovenlip

 • Dames - Small zone €60,-

  Jukbeenderen, hals, kin, voeten of handen

 • Dames - Medium zone €85,-

  Wangen, oksels, bikinilijn, onderarmen, bovenarmen, schouders, buik of billen

 • Dames - Large zone €150,-

  Onderbenen, bovenbenen, rug of gehele gezicht

 • Heren - Small zone €75,-

  Bakkebaarden, oren, jukbeenderen, hals, haarlijn, kin, voeten of handen

 • Heren - Medium zone €100,-

  Wangen, onderarmen, bovenarmen, schouders, borst, buik of schouders

 • Heren - Large zone €150,-

  Onderbenen, bovenbenen, rug, borst + buik of gehele gezicht

Plan een intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in de behandeling? Voor het maken van een intakegesprek verwijzen we je graag door naar ons online boekingssysteem. Wil je meer informatie alvorens het inplannen van een intakegesprek? Aarzel dan niet om ons te bellen.