Pigmentvlekken verminderen

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. De meeste pigmentvlekken ontstaan met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en de decolleté. Veel mensen ervaren de bruine vlekjes als ontsiert.

Wat houdt de behandeling in?

Bij een verstoring van het aanmaak proces van pigment hoopt pigment zich op en kunnen er vlekken ontstaan. Deze pigmentvlekken kunnen wij op verschillende manieren behandelen.

Bij Sense for Beauty maken we gebruik van twee professionele huidverbeteringsmerken die beide verschillende oplossingen bieden voor dit probleem, Pascaud & Skeyndor.

Afhankelijk van jouw huid en wensen geven wij ons advies en maken we samen met jou een keuze uit de mogelijke behandelingen.

Veel gestelde vragen over pigmentvlekken

Onder invloed van uv stralen wordt er pigment (melanine) aangemaakt in de huid. Maar bij een verstoring van dit aanmaak proces hoopt melanine zich op en kunnen er vlekken ontstaan. De vlekken kunnen donkerder zijn dan de eigen huidskleur, maar soms ook lichter. 

Het antwoord is nee, niet de enige oorzaak.

Hoewel de zon een belangrijke oorzaak is bij het ontstaan van pigmentvlekken, speelt daarnaast ook erfelijke aanleg, leeftijd, hormonale veranderingen, medicijngebruik en het gebruik van irriterende stoffen een rol.

Pigmentvlekken zijn vaak onschuldig. Sommigen verdwijnen zelfs weer na verloop van tijd.

Het eerste en allerbelangrijkste bij alle soorten pigmentvlekken is om je huid (vanaf nu) dagelijks te beschermen tegen de zon. Om je huid te beschermen maak je gebruik van een goede zonnebrandcrème met een SPF filter. 

Wanneer je gebruik maakt van een goede SPF filter zorgt dit tevens voor een bescherming van je huid tegen rimpels en huidveroudering.

Behandeling prijzen

Afspraak maken?

Een afspraak maken bij Sense for Beauty kan zowel online als telefonisch. Voor het maken van een online afspraak verwijzen we je graag door naar ons online boekingsysteem. Wil je meer informatie alvorens het inplannen van een afspraak? Aarzel dan niet om ons te bellen. Op deze manier kunnen wij de juiste tijd en specialist voor jouw behandeling inplannen.